It is currently 20 May 2018, 14:49

The Evil Within 14.9 GB Repack Random Stuck Issues

Postby LokeshSharma » 10 Aug 2017, 18:41


Guys recently I downloaded Kaos's new repack The Evil Within 14.9 GB
But when I try to install the game setup gets stuck at random %.
This setup uses ztool.exe and lzma.exe which both stays at 0% CPU usage after a few minutes, I don't understand the problem.
I first tried to install it on Windows 10, setup got stuck at 17% then I tried it on Windows 7 then it got stuck at 6%.
Windows is not an issue but new compression method with ztool might be the issue.

Though my configs are:
Windows 10 v1703
AMD FX 6300 6 Core 3.5 GHz CPU
8 GB DDR3 RAM
8 GB Page File
NVIDIA GTX 750 Ti 2 GB
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby tatayoyo » 10 Aug 2017, 20:27


Try in safe mode, first thing to do.
I want to get high... so high...
User avatar
tatayoyo
 
Posts: 139
Joined: 16 Dec 2016, 09:36

Postby KiNG » 10 Aug 2017, 21:16


you get no luck do you lol

i have noticed wile testing that it seems to get stuck when the cpu spikes to 100% so yeah safemode and an idle pc is probably your best bet. still getting used to the tool so were still trying to find the best settings for everyone.

edit:

i just tried installing this a couple of times and it was fine, i tried doing other things also to make sure my cpu was well and truly maxed and it still installed, sombody on another site has had the same issue, hope safe mode fixs it.
Last edited by KiNG on 10 Aug 2017, 23:51, edited 2 times in total.
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby LokeshSharma » 11 Aug 2017, 04:55


KiNG wrote:you get no luck do you lol

i have noticed wile testing that it seems to get stuck when the cpu spikes to 100% so yeah safemode and an idle pc is probably your best bet. still getting used to the tool so were still trying to find the best settings for everyone.

edit:

i just tried installing this a couple of times and it was fine, i tried doing other things also to make sure my cpu was well and truly maxed and it still installed, sombody on another site has had the same issue, hope safe mode fixs it.


OK i'll try to install in safe mode.
Anyway I saw on FG's site that FG figured out the problems with ztool getting stuck with the help of RAZOR12911.
FG's Wildlands repack had the same random ztool stuck issues.
So I was guessing you can fix it too.
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby TheMaster » 11 Aug 2017, 05:00


I've had several games that wouldn't install under normal conditions. In Safe Mode they ALL installed quickly & perfectly ;)
"Anger is an energy!"
- John Lydon
------------------------------------------------------------
Game Issues Forum is kindly provided HERE
Game Issues & Broken Link requests posted in the wrong place will be deleted!
User avatar
TheMaster
 
Posts: 805
Joined: 30 Jul 2014, 04:06
Location: Nazi HQ, Antarctica

Postby LokeshSharma » 11 Aug 2017, 11:47


Safe mode, here I come after a long long time of almost 7 years :D
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby LokeshSharma » 11 Aug 2017, 16:01


I tried installing in safe mode but Setup still gets stuck, this time setup got stuck after extracting 14.1 GB.
Now It's clear that
(a) either this Setup can't be installed
(b) can't be installed for AMD CPUs (as I am using AMD FX CPU)
(c) uploaded rar files are having corrupted copy of setup files.
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby KiNG » 11 Aug 2017, 16:07


nothing wrong with the files they would not unrar otherwise, setup is fine as i can install it and it also installs on my win10 laptop, and i am using an amd cpu so we need another suggestion lol.

as i said earlier one other person i know of is having the same issue we just need a reason why, i cant get this game to get stuck nomatter how hard i try so i really do not have a clue.
Last edited by KiNG on 11 Aug 2017, 16:08, edited 1 time in total.
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby KiNG » 11 Aug 2017, 19:09


i can try adjust a couple of installers if you wouldnt mind trying those?

https://www.sendspace.com/file/w6jc1t
see if one of those works.
Last edited by KiNG on 11 Aug 2017, 19:34, edited 1 time in total.
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby LokeshSharma » 11 Aug 2017, 20:30


KiNG wrote:i can try adjust a couple of installers if you wouldnt mind trying those?

https://www.sendspace.com/file/w6jc1t
see if one of those works.

Alright let's pray it works. :D
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 07:13


Still didn't work.
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby KiNG » 12 Aug 2017, 08:55


did it get any further with either of them or is it just the same?
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 09:23


It got stuck in between extracting from 1st data file in between 50% to 60% and for over all 9% to 16%. I mwan same as before stuck % is random.
Last edited by LokeshSharma on 12 Aug 2017, 09:24, edited 1 time in total.
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby KiNG » 12 Aug 2017, 09:41


right its obviously not the spiking issue i figured it was, im going to try recompress KaOs01.bin with different settings.
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 09:44


Good idea for start
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 10:59


This time I tried different approach and setup now crossed the usual stuck %
I always make an iso for a game.
This time with ISO game was having problem so I extracted the ISO to my HDD and installing from there
Now my setup has crossed 22% and running ztool.exe is using 1 GB to 2 GB ram and lzma.exe is using only 2 MB ram with 1 to 4 % CPU usage. I am using your new 30.exe.
Let's see if it complets now.
I am now running it in Windows 7 Ultimate SP1 in Safe Mode with Networking
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 11:11


Now 52% and going now no ztool.exe is running.
I guess ztool was only used for kaos01.bin and maybe for kaos02.bin
Now setup has bypassed the stuck % and going well.
If it installs completely first I'll try to run after that I'll do some tests to instal it again with Windows 10 without safe mode with extracted setup files from ISO as some times setups doesn't support iso packaging and needs to install from HDD directly.
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby KiNG » 12 Aug 2017, 11:14


thats great, so the issue was due to installing from an iso? or maybe the software your using for disc emulation.
Last edited by KiNG on 12 Aug 2017, 11:33, edited 1 time in total.
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 11:45


Yes as far as I can guess now setup is at 68%
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby KiNG » 12 Aug 2017, 11:52


LokeshSharma wrote:Yes as far as I can guess now setup is at 68%


should be fine now ztool is only used on kaos01.bin
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 12:10


Setup completed and now running fine in windows 10.
Now I'll test if installing directly from HDD resolves the issue for Windows 10 normal mode too.
If it doesn't then a differently compressed kaos01.bin would definitely resolve the issues
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 12:40


Installing from HDD didn't work for Win10 Normal mode
I think recompressing kaos01.bin would be better choice to resolve these random issues.
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India

Postby KiNG » 12 Aug 2017, 13:25


im confused, how did you install it so it worked?
and how when it did not?.
Last edited by KiNG on 12 Aug 2017, 13:30, edited 2 times in total.
Easy Links For Navigating Around The Site
KaOs Game Releases | Game Issues | Broken Links
(Always use the forum instead of PMing us)


“To alcohol! The cause of... and solution to... all of life's problems”
― Matt Groening
User avatar
KiNG
 
Posts: 2981
Joined: 23 Jun 2012, 15:41

Postby TheMaster » 12 Aug 2017, 14:01


It would be interesting to hear back from others about this game (and others that LokeshSharma has had problems with) as I can only assume from the silence that he's the only one that seems to be getting these issues on all these games. With the numbers that have downloaded these repacks it's interesting to me that we don't hear back from at least 1 or 2 others with similar issues. Just an observation but constantly suggesting that the problem lies with the way the repacks are made doesn't necessarily mean that that is indeed the problem. With the endless variables available in PC hardware & setups & the wide degrees of user understanding on how to get the best out of their systems it's more than obvious that the same piece of software will perform differently on every machine - on some machines perfectly without a hitch & on others it won't even work at all. In my many years of experience installing hundreds of games & watching user feedback I can say without doubt that 99.9% of all issues are at the user's end. Again, just an observation, but one based in much experience ;)
"Anger is an energy!"
- John Lydon
------------------------------------------------------------
Game Issues Forum is kindly provided HERE
Game Issues & Broken Link requests posted in the wrong place will be deleted!
User avatar
TheMaster
 
Posts: 805
Joined: 30 Jul 2014, 04:06
Location: Nazi HQ, Antarctica

Postby LokeshSharma » 12 Aug 2017, 15:01


I was able to install the setup (30.exe) in safe mode of Windows 7 with extracted setup files but setups didn't work if install on windows 10 normal mode even installing from HDD
LokeshSharma
 
Posts: 110
Joined: 31 Jan 2017, 09:26
Location: Jaipur, India
Next

Return to Game Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests